Ország-világ

2021.02.21. 15:30

Szörnyű tragédiát akadályoztak meg a magyar mentősök – nem sokon múlt

A figyelmetlen sofőr alig győzött nekik hálálkodni.

Budapest, 2020. május 10. Résztvevõk a mentõk napja alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen húsz új mentõautót adtak át az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) Markó utcai székházában 2020. május 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Fotós: Szigetváry Zsolt

Levélben köszönte meg egy figyelmetlen sofőr az Országos Mentőszolgálat váci egységeinek éberségét és figyelmességét, amivel vélhetően egy tragédiát előztek meg február 11-én – szúrta ki a Bors.

Egy autós ugyanis az esti órákban, az M2-es kosdi lehajtójánál elnézte az utat, és a forgalommal szemben akart felhajtani az autópályára.

Az arra járó váci mentőegység azonban kiszúrta az életveszélyes manővert, és megkülönböztető jelzéssel azonnal a férfi segítségére siettek, figyelmeztették, majd még tolatni is segítettek neki.

Megkülönböztető jelzést használva figyelmeztettek, majd ezt nagyon udvariasan, kedvesen, a félreállásom után szóban is megtették. Ezután a jelzéseik „árnyékában” le tudtam tolatni a veszélyes szakaszról! – írta az érintett autós, Zoltán, aki levélben köszönte meg a mentősök közbelépését:

Köszönöm rendkívüli éberségüket és segítségüket. Kérem, keressék meg feltehetően váci bajtársaikat, és adják át ezt nekik! – kérte az Országos Mentőszolgálatot.

Borítókép: illusztráció – résztvevők a mentők napja alkalmából rendezett ünnepségen 2020 májusában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában