Ország-világ

2021.01.11. 08:35

Brutális: beletörte volt barátnője gyerekének testébe a kést Balázs

Tettes és áldozata majdnem tragédiába torkolló találkozóját szakítás előzte meg.

R. Balázs nem tudott beletörődni az elválásba, üllői otthonába hazafelé tartó, volt barátnőjét megállította és bántalmazta. Az utcai támadás miatt R. Balázs és exe fia telefonon estek verbálisan egymásnak, majd úgy döntöttek, személyesen rendezik a konfliktust.

A 2020. június 22-én kora estére megbeszélt találkozóra R. Balázs érkezett hamarabb, vitapartnerét egy méretes bökővel a kezében várta. Amikor az érkező fiatalember észrevette a kést, megpróbálta egy forgó mozdulattal kirúgni azt ellenfele kezéből. A sikertelen próbálkozást a másik azzal torolta meg, hogy hátba szúrta áldozatát, majd kihúzta a pengét és hazasétált – írja a police.hu alapján a Bors.

A sértettet mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre, bordái közül a késpenge beletört darabjait is el kellett távolítani.

Miközben az orvosok az áldozat életéért küzdöttek, a rendőrök a lakásán elfogták a támadót. Elfogását követően elállították, házát átkutatták, megtalálták és lefoglalták a törött hegyű kést. Kihallgatásán R. Balázs megtagadta a vallomástételt, a gyanúsítás ellen azonban panasszal nem élt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, az R. Balázs ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait átadta az ügyészségnek.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!