Ország-világ

2020.12.02. 16:08

„Örök turnéra indultál, mindig hiányozni fogsz” – írta a koszorúra Benkő László gyászoló családja (fotók, videó)

Szerda délután a Farkasréti temetőben vettek végső búcsút Benkő Lászlótól, az Omega legendás billentyűsétől. A család és Kóbor János is végigzokogta a szertartást.

Amikor a temetés időpontja nyilvánosságra került, több ezren jelezték az interneten, hogy részt akarnak venni a búcsúztatáson. A járványhelyzet miatt azonban a gyászszertartásra csak zárt körben kerülhetett csak sor. A zenész családja és legközelebbi barátai lehettek csak ott – tudósított a Bors.

Benkő László fia amint elkezdődött a szertartás, a koporsó mellett állva megtört és nem tudta visszafogni feltörő fájdalmát... A zenész özvegye pedig végig zokogott a szertartás alatt

– írja a Ripost.

Benkő László hosszú betegeskedés után, november 18-án, 77 esztendős korában hunyt el, sírjára fehér rózsát hoztak a gyászolók.

A temetésen a híres zenésztársak közül ott volt: Kóbor János, Pataky Attila, Presser Gábor, Nagy Feró, Müller Péter Sziámi, Charlie és Frenreisz Károly.

Az Omegából Debreczeni Ferenc mondott búcsúzó szavakat, de Lukács Sándor, színész és két másik barát, Freinreisz Károly és Nagy Feró is búcsúbeszédet mondott a temetőben.

Nagy Feró képtelen volt befejezni a búcsúztatást, elcsuklott a hangja és inkább azzal zárta emlékezését, hogy “nem fogok sírni, akkor sem.”

A Bors videója a búcsúztatás előtti pillanatokról:

A Ripost videója a temetésről:

 

Nyitókép és fotók: Dombóvári Tamás / Bors

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában