optimista

2019.07.30. 15:28

Hetvenen túl is jó formában van Kertész Zsuzsa

A legtöbb pályatársán máig fájó sebet ejtett, amikor a közmédiából száműzték a bemondókat, Kertész Zsuzsából azonban nem lett megkeseredett nyugdíjas. Ma is aktív: pszichológusként és beszédtanárként neveli a tévések új nemzedékeit.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A televíziózás hőskorában a bemondók mindennapos vendégek voltak az otthonokban, szinte részeseivé váltak a családi eseményeknek. Közülük Kertész Zsuzsa nyugalmával, tiszta beszédével, örök derűjével vált kedvenccé. Optimizmusa, aktivitása mit sem kopott – írja a Bors.

„Testi, lelki erőre egyfolytában szükségem van. Pszichológusként, beszédtanárként foglalatoskodom, akinek a stílus, a közszereplés, az egyéniség kialakítása a vesszőparipája. Így volt ez régen is” – mesélte Kertész Zsuzsa.

„A mostaniak mellett sem ha­nya­golom el a régieket. A tévében Radványi Dóri volt az első gyermekem. Esztergályos Károly azóta is felrója nekem, hogy még a nászéjszakájukat is velem töltötte Balatonalmádiban! Tehetek én róla, hogy egybeesett az időpont a Tévétalálkozóval, ahol Dórival műsorvezetők voltunk?” – kérdezi nevetve az egykori bemondó.

Kertész Zsuzsa szerint óriási különbség van a hőskor és a mai televíziózás között.

„Tempóban, ritmusban, természetességben és műviségben. Még a túlzásokban is”- véli.

Arról is mesélt, hogy megesett, hogy szétrobbant egy lámpa a stúdióban élő adásban.

„Takács Marika rezzenéstelen arccal folytatta a mondandóját. Na talán rebbent egy-kettőt a szempillája” – meséli nevetve.

„Ma tuti, hogy kihasználja a műsorvezető ezt a nem várt szituációt, és beavatja a nézőt az úgymond műhelytitokba. Mások az elvárások. Kívül-belül” – teszi hozzá Kertész Zsuzsa.

Borítókép: Kertész Zsuzsa televíziós bemondónő speciális szemkamerával sétál Kaposvár belvárosában. Egyedülálló, város- és utcaképek esetében még nem használt szemkamerás vizsgálaton vett részt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában