kihívás

2019.03.05. 16:43

Gesztesiék drasztikus diétába kezdtek

Mit meg nem tesz egy szülő, ha a gyerekéről van szó.

Budapest, 2016. március 9. Gesztesi Károly színész a megújult Vörösmarty mozi avatóján Budapesten 2016. március 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Gesztesi Károly három évvel ezelőtt, ötvenkét évesen még tudatosabb életmódba kezdett.

A sport mindig is az élete része volt, mégis azt érezte, hogy több mozgásra, helyes táplálkozásra van szükség ahhoz, hogy sokáig fitt maradhasson – írja a HOT! magazin alapján a Vasárnap Reggel.

Ugyan sikerült megszabadulnia tíz kilótól, de a mindennapos edzéstől ezt szépen lassan visszaszedte izomban, ami nem kímélte az ízületeit.

Szeretném újrakezdeni a futást, de ez száztíz kilóval képtelenség. Béres Gyuri barátom, aki egyben a térdsebészem is, azt mondta, hogy ha lemegyek kilencvenötre, akkor gond nélkül róhatom a köröket a futópályán. Jó lenne visszanyerni a főiskolás súlyomat, most ezt a célt lőttem be – kezdte a sztár.

Kizártuk az étkezéseinkből a húst és a szénhidrátot

Együtt minden könnyebb – ezt belátva Károly és a tizennyolc éves fia, Márkó összefogtak, és belevágtak egy kőkemény diétába. Az első etapon már túl is vannak, és az eredmény magáért beszél.

A fiam és én szövetséget kötöttünk. Márkó régóta szeretne formába jönni, ledobni néhány kilót, de egyedül nem ment, apaként pedig kutyakötelességem támogatni, hogy elérje a céljait. Egy harmincnapos kihívással kezdtünk, kizártuk az étkezéseinkből a húst és a szénhidrátot. Őszintén, könnyebb felsorolni azt, amit ehetünk, mert igencsak rövid a lista.

A zöldség és a gyümölcs bármilyen formában jöhet: nyersen, párolva, főzve. Ezenfelül sajtot, tojást és halat eszünk. És persze hajthatatlanul edzünk.

Márkó az elmúlt egy hónap alatt tíz kilót fogyott, ezután a fiúk belátták, hogy nem állhatnak meg.

Először tíz nappal akartuk megtoldani, de férfiak vagyunk, így újabb harminc napot beszéltünk meg. A kihívás végére ráadásul nemcsak fittebbek leszünk, hanem szőrösebbek is! Addig ugyanis nem nyírjuk le a szakállunkat, amíg tart a diéta! A fiam ugyan megigazítja az övét, de én hagyom nőni.

A fiammal kötött szövetséget semmi pénzért nem rúgnám fel!

A színész és a fia életében szépen kialakult egy rendszer. Közös reggelivel indítják a napot, majd az otthonukhoz közeli Csillagcenter Team Fitness konditeremben izzasztják magukat, ahol a színész másik fia, Dávid is csatlakozik hozzájuk.

Tartottam attól, hogy a rengeteg edzés káros hatással lesz rám. Majd megnyugodtam, amikor Palik Laci lenyilatkozta éppen a hot! magazinnak, hogy benne van egy két éve tartó emberkísérletben, miszerint pihenőnap nélkül edz. Ha ő nem rokkant bele, én sem fogok!

Túlzás lenne azt állítani, hogy Károly szervezete egyáltalán nem érezte meg ezt a rendkívüli igénybevételt: a diéta betartása nem kis feladat.

Az alacsony kalóriatartalmú ételek miatt kevesebb energiát tudok mozgósítani, de azért bírom. Ha duplázunk a színházban, azt persze megérzem. Az utazások a legmacerásabbak. Több fellépésünk is volt Erdélyben, megannyi dobozba kellett csomagolnom ételeket. Míg nekem uborka, sajt, paradicsom jutott, a kollégáim az orrom előtt ették a zsíros kenyeret hagymával, a kolbászt, a szalonnát... De kitartottam: a fiammal kötött szövetséget semmi pénzért nem rúgnám fel!

Fő az egészség!

A súlyvesztés egyik leghatékonyabb módja, ha elhagyjuk az étkezéseinkből a szénhidrátok fogyasztását. Azonban a táplálkozási szakértők szerint a teljes megvonással érdemes óvatosan bánni, hiszen a szénhidrátok fő szerepe, hogy energiát biztosítsanak.

Közös projekt

Károly és a fia, Márkó nemcsak az edzőteremben, de a stúdióban is megtalálják a közös hangot. Lőrincz Gyuri barátom Kékmadár Stúdiója itt van tőlünk egy köpésnyire, gyakran átugrunk, ha van egy jó ötletünk. Márkó életében is fontos szerepet játszik a zene, vannak saját számai, mostanában ráadásul a rap felé is kacsingatni kezdett – újságolta a büszke édesapa.

Borítókép: Gesztesi Károly színész a megújult Vörösmarty mozi avatóján Budapesten 2016. március 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában