méltó példát ad

2018.08.12. 16:24

Felköszöntötték a 85 éves Vásáry Tamást

A hazatérő 85 éves művészt lakása előtt operaénekes, zenész és artista művészek várták, és a kulturális államtitkár is felköszöntötte.

Budapest, 2018. január 24. Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Tokody Ilona Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas szoprán operaénekes, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja munkásságát idézték meg a meghívott vendégek. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nevében augusztus 11-én, szombaton este személyesen kereste fel otthonában és köszöntötte Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművészt és karmestert 85. születésnapja alkalmából – közölte a tárca vasárnap az MTI-vel.

A hazatérő 85 éves művészt lakása előtt operaénekes, zenész és artista művészek várták, a flashmob után az államtitkár elmondta:

Vásáry Tamás méltó példát ad a következő generációknak is.

Vásáry Tamás már gyermekkorában rendszeresen zongorakoncerteket adott, és nagyon fiatalon megnyerte a Zeneakadémia Liszt-versenyének első díját. A világ számtalan pontján fellépett a világ legfontosabb zenekaraival és a legismertebb karmesterekkel. Dirigensként több mint 100 zenekarral dolgozott. A Nemzet Művésze címmel is kitüntetett alkotó munkásságáért 1951-ben Liszt Ferenc-, 1998-ban Kossuth-díjat

vehetett át, kétszer kapott köztársasági elnöki kitüntetést.

Borítókép: MTVA Fotó/ Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában