erre senki nem számított

2018.01.11. 22:28

Shane Tusup magyarul kért bocsánatot mindenkitől, akit megbántott

Az év sportolója gálán a legjobb edzőnek megválasztott amerikai szakember könnyes szemmel olvasta fel beszédét, amely Hosszú Katinka szemébe is könnyeket csalt.

Amikor Shane Tusup a gálának otthont adó Nemzeti Színház színpadára lépve elővette a beszédét tartalmazó papírt, feszült, néma csend ereszkedett a teremre: mindenki feszült figyelemmel várta, vajon mi következik.

A folytatásra azonban senki sem számított:

Tusup ugyanis magyarul szólalt meg, és akadozva felolvasott beszéde alatt többször elcsukló hanggal, könnybe lábadt szemmel kért bocsánatot mindazoktól, akiket megbántott.

Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka férje és edzője többször is konfliktusba keveredett magyar edzőtársaival, akikkel nem egyszer minősíthetetlen hangnemben kiabált. Az elmúlt napokban pedig feleségével való – állítólag megromlott – kapcsolatáról szóltak a hírek; azóta pedig mindenki azt találgatja, vajon mi történhetett közöttük.

Az alábbiakban elolvashatja Shane Tusupnak Az év sportolója gálán elmondott teljes beszédét:

„Bocsánat!

Nem erre számítottak, igaz?

Sokan nehezen mondjuk ki ezt a szót. Nekem a legnehezebb. Főleg magyarul.

De most bocsánatot kérek azoktól, akik kiálltak mellettem, amikor egy vasárnapi ebéden arról vitatkozott a család, hogy Shane egy amerikai bunkó vagy sem.

Akik hittek bennem, de csalódniuk kellett.

Hibáztam.

Sokakat megbántottam viselkedésemmel, tőlük is elnézést kérek.

Azt hittem, Rio után a múlt év könnyebb lesz, de sokkal nehezebb lett. Dolgoztunk tovább, mert abban vagyunk a legjobbak – mert abban a LEGJOBBAK vagyunk.

Elfáradtam. Kimerültem. Sokat hibáztam.

A világbajnokság nagyobb csoda volt, mint az olimpia, de eljutni is nehezebb volt addig.

Nem tudom még, mi jut majd eszembe, ha 20 év múlva ránézek erre a díjra. Az biztosan, hogy Katka milyen fantasztikusan úszott Budapesten, hogy ezek életünk legjobb hetei voltak.

Köszönöm Neked, hogy akkor is bíztál bennem, amikor még senki más. Mindig azért dolgoztam, hogy rászolgáljak a bizalmadra.

Köszönöm édesanyámnak, Cherylnek, hogy mindig mellettem van, és büszke vagyok rá, hogy ott van velem.

Köszönöm, Apa, hogy mindig emlékeztetsz, mi a fontos az életben és mi nem.

Végül köszönöm azoknak, akik szerint negyedszer is megérdemlem ezt a díjat. Gondolom, inkább szakmai érvek szóltak mellettem, mint szimpátia.

De idén azon fogok dolgozni, hogy ez megváltozzon.

Köszönöm, Magyarország!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában