túlnyomó többséggel

2017.11.04. 17:26

A Magosz nyert az agrárkamarai választáson

A gazdák egyértelműen az elmúlt évek sikereire, az összefogásra, valamint a vidék következetes és folyamatos támogatására szavaztak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttválasztásán – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szombaton, az MTI-vel.

Az agrártárca sajtóirodája közleményében emlékeztetett, a nem végleges adatok szerint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) több mint 88 százalékos támogatást szerezve nyert a pénteki voksoláson, a baloldali pártok által támogatott Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) pedig súlyos vereséget szenvedett.

A Magosz magabiztos sikere bizonyítja, hogy a szervezet az elmúlt öt évben jól bevált, professzionálisan működő érdekképviseleti rendszert alakított ki, amely sikeresen képviseli a gazdák, gazdálkodók érdekeit, képes együttműködni az agrárium különböző szereplőivel, így többek között az FM-mel is – fogalmazott a minisztérium.

Kiemelték továbbá, hogy a kamarával és a Magosszal folytatott együttműködésük nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt években a magyar agrárium komoly eredményeket mutatott fel, növekedése az egyik legjelentősebb volt az Európai Unióban.

A mezőgazdaság termelékenysége és az ágazatban foglalkoztatottak száma növekszik, a gazdák és gazdálkodók lehetőségei egyre bővülnek – tették hozzá.

A NAK pénteken tartotta megyeiküldött-választását, amelyen 360 ezer kamarai tag vehetett részt a lakóhelye vagy a székhelye alapján kijelölt szavazási körzetközpontokban.

A tervek szerint az Országos Kamarai Választási Bizottság hétfőn ülésezik és hirdeti ki az agrárkamarai megyeiküldött-választás eredményét. Az alakuló megyei küldöttgyűléseket 2017. november 23-25. között tartják, a megyei küldöttek megválasztják az országos küldötteket és a megyei tisztségviselőket. Az országos tisztségek betöltésére az országosan legtöbb nyertes megyei küldöttlistát állító jelölőszervezet tehet javaslatot, az alakuló országos küldöttgyűlést 2017. december 20-án tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!