Bővíti szolgáltatásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Laboratóriumi talajvizsgálatot is kínál szolgáltatásként tagjainak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Kaposvári Egyetem (KE) közreműködésével.

Győrffy Balázs a köztestület elnöke az erről szóló együttműködési megállapodás aláírásakor beszámolt arról, hogy a szolgáltatás kísérleti jelleggel Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Zala megyében indul el a NAK Nonprofit Kft.-n keresztül. A szolgáltatást a KE akkreditált talajtani laboratóriuma támogatja – számolt be róla az MTI.

Kiemelte, a köztestület és az egyetem megállapodása lehetővé teszi, hogy a megrendelők versenyképes áron, a talajvizsgálati piacon átlagosnak számító 60 napos határidő helyet 30 napon belül eredményt kapjanak.

A talajvizsgálat a falugazdászokon keresztül vehető igénybe, a NAK a kísérleti időszakot követően dönt a szolgáltatás más megyékre való kiterjesztéséről, ehhez keresik az egyetemhez hasonlóan kedvező feltételeket biztosító laboratóriumokat – tette hozzá.

Tossenberger János, a KE kutatásfejlesztési és innovációs rektor-helyettese hangsúlyozta: az egyetem fontosnak tartja, hogy szakemberei tudását, eszközeit felajánlja az ilyen kezdeményezésekhez. Hozzátette, a talajvizsgálatokat azért tudják elvégezni, mert az oktató- és kutatómunka nem köti le a teljes kapacitásukat.

Hozzászólások

500
Nagyszabású kiállítással emlékeznek Raffaello halálának évfordulójára
elfogyott a pénz / 31 perce
Kirk Douglas kihagyta végrendeletéből fiát, Michael Douglast
A Spartacus sztárja eljótékonykodta pénze nagy részét.
Nincs garancia / 51 perce
Interneten, élőben jelentették be: kifizetik a pénzt a zsarolónak
árverés / 53 perce
Jóval a becsült ár fölött kelt el a Rubik-kockákból kirakott Mona Lisa
pirográfia / 1 órája
A tarjáni művész igazi szenvedélyévé vált, hogy fába égetve alkotja képeit
Gerhát Karina
tűzveszély / 2 órája
Betiltják a villanyautók töltését a mélygarázsokban Hollandiában
hagyományok / 2 órája
Néptáncünnepet rendez a Martin György Néptáncszövetség
a rejtélyek színpada / 2 órája
Felülmúlta előző sikerét is a TV2