Bővíti szolgáltatásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Laboratóriumi talajvizsgálatot is kínál szolgáltatásként tagjainak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Kaposvári Egyetem (KE) közreműködésével.

Győrffy Balázs a köztestület elnöke az erről szóló együttműködési megállapodás aláírásakor beszámolt arról, hogy a szolgáltatás kísérleti jelleggel Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Zala megyében indul el a NAK Nonprofit Kft.-n keresztül. A szolgáltatást a KE akkreditált talajtani laboratóriuma támogatja – számolt be róla az MTI.

Kiemelte, a köztestület és az egyetem megállapodása lehetővé teszi, hogy a megrendelők versenyképes áron, a talajvizsgálati piacon átlagosnak számító 60 napos határidő helyet 30 napon belül eredményt kapjanak.

A talajvizsgálat a falugazdászokon keresztül vehető igénybe, a NAK a kísérleti időszakot követően dönt a szolgáltatás más megyékre való kiterjesztéséről, ehhez keresik az egyetemhez hasonlóan kedvező feltételeket biztosító laboratóriumokat – tette hozzá.

Tossenberger János, a KE kutatásfejlesztési és innovációs rektor-helyettese hangsúlyozta: az egyetem fontosnak tartja, hogy szakemberei tudását, eszközeit felajánlja az ilyen kezdeményezésekhez. Hozzátette, a talajvizsgálatokat azért tudják elvégezni, mert az oktató- és kutatómunka nem köti le a teljes kapacitásukat.

Hozzászólások

bűncselekmény
Salgótarjáni családi házba tört be egy 14(!) éves fiú
Teljesen összetört / 22 perce
Tévéműsorban zokogott Cristiano Ronaldo (videó)
Meglepő őszinteséggel beszélt magánéletéről.
kockázat / 24 perce
Tél előtt célszerű megkötni a nyaralóbiztosításokat
nem füstbe ment terv / 31 perce
Jöhet a szinte teljesen nikotinmentes cigaretta?
a szerdai BL-nap után / 43 perce
Tuchel: a hiányzók miatt felszabadultabban játszottunk
Elismerésre méltó szimat / 1 órája
Ismerje meg a NAV cigarettakereső kutyáját, Pullót!
fórum / 1 órája
Rákossy Balázs: nagy tétje van az októberi önkormányzati választásnak
G. K.
Szerencse / 2 órája
Egyre nagyobb az érdeklődés a sorsjegyek iránt