tranzakció

2017.11.20. 17:37

Egyre több pénzt küldenek Magyarországra a külföldön élők

Átlagosan 92 000 forintra nőtt tranzakciónként a pénzküldő szolgáltatással Magyarországra küldött összegek értéke az év első kilenc hónapjában.

A magyar háztartások és magánszemélyek, elsősorban Németországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Olaszországból és Ausztriából kaptak készpénzt – derült ki a MoneyGram nemzetközi személyközi pénzküldő szolgáltató partnere, a Corner Group elemzéséből – írja a vg.hu.

A Magyarországra irányuló pénzküldések során, a felhasználók tranzakciónként átlagosan 92.355 forintot, vagy 527 eurót, vagy 733 dollárt küldtek haza családtagjaiknak. A tranzakciók 44 százaléka budapesti, 10 százaléka debreceni, 9 százaléka pécsi, 8,5 százalék-a szegedi, 3 százaléka pedig székesfehérvári kedvezményezetteknek érkezett – derül ki az elemzésből.

Jelentősen nőtt a Magyarországról közvetlenül külföldre küldött összegek értéke és a tranzakciók száma is. A magyar magánszemélyek által, külföldön élő családtagjaiknak vagy ismerőseiknek küldött összegek értéke pedig tranzakciónként átlagosan 102 159 forint, vagy 681 euró, vagy 853 dollár volt. Az elküldött pénzösszegek 7,8 százalékát Romániában, 5 százalékát pedig Ukrajnában vették át a címzettek.

A MoneyGram pénzküldő szolgáltató felmérése szerint, a felhasználók 7 százaléka „végszükség esetén”, például egy-egy nem várt kiadásra, egy váratlan orvosi kezelés költségére, a megemelkedett iskolai tandíj összegének, vagy egy adósság rendezésére veszi igénybe a közvetlen pénzküldést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!