turizmus

2017.11.14. 08:20

Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek

A Balatontourist Kft. által üzemeltetett 12 tó körüli kemping a nyáron mintegy 1,4 milliárd forint szállásdíjbevételt és 10 százalékos forgalomnövekedést ért el – közölte a társaság ügyvezetője.

Nagy Gábor elmondta, hogy a balatonfüredi Füred Kemping és Üdülőfalu volt a legnépszerűbb, itt az összes vendég 23 százalékát regisztrálták, a kempingezők több mint fele pedig a Siófok-Szabadifürdőn lévő Aranypart és a szemesi Vadvirág üdülőfalvakban szállt meg. Jelentős a révfülöpi Napfény, az ex-autóskempingként jegyzett Mirabella és a keszthelyi Zala Kemping látogatottsága is – írja a Magyar Idők.

A kempingekben a magyar vendégek után a német, a holland, a dán, a lengyel és az osztrák turisták voltak a legtöbben az idén.

Nagy Gábor kitért arra, hogy a Siófok-Sóstói Ifjúság Kemping jövőre már nem tartozik a céghez, miután új tulajdonba került. A 2012-ben felszámolásba vont – felújításra szoruló és nem vízparti – létesítmény tulajdonjogára az üzemeltető Balatontourist nem pályázott. Megjegyezte, hogy a piacon jól prosperáló kempingek már az elmúlt öt évben elkeltek a Balatonnál, a Balatontourist és tulajdonosainak üzleti modellje pedig továbbra is az, hogy nem ingatlanvásárlásba invesztálnak, hanem üzemeltetéssel foglalkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!