terjeszkedés

2018.05.31. 11:52

A Szentkirályi víz tulajdonosa felvásárolja a Pepsit

Az amerikai PepsiCo magyar, szlovák és cseh leányvállalata a Karlovarské minerální vody (KMV) tulajdonába kerül.

A tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. valósítja meg, amelynek egyik tulajdonosa a KMV, a másik pedig a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, Balogh Levente.

A Karlovarské minerální vody januárban jelentette be, hogy a versenyhivatalok jóváhagyását követően felvásárolja a PepsiCo magyar, cseh és szlovák érdekeltségeit, illetve a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója és a franchise jogok birtokosa lesz. Csehországban és Szlovákiában még zajlik az engedélyezési folyamat.

A cég közleménye szerint a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.-n keresztül a KMV csoport három éve piacvezető Magyarországon a természetes ásványvizek piacán, ahol 2016 óta gyártja és értékesíti ízesített ásványvizeit.

A Central Europe Mineral Water (CEMW) Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Groupot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz, majd azt követően a Szentkirályi Ásványvíz is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

A KMV csoport az ásvány- és forrásvizek legnagyobb termelője Közép-Európában, 1500 alkalmazottja van, 20 országba exportál, saját márkákkal van jelen Magyarországon, Bulgáriában és Ausztriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában