Friss hírek

2017.08.24. 05:16

Gyerekeket rabolt ki

fenyvesi

A salgótarjáni nyomozók a napokban kezdeményezik a fiatalkorú előzetes letartóztatását. 

NMH-információ. Rablás és kifosztás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 17 éves helyi fiatalkorú ellen a Salgótarjáni Rendőrkapitányság.

A nyomozás adatai alapján két gyermekkorú biciklizett augusztus 21-én a megyeszékhelyen, amikor egyiküket a kerékpár átadására szólította fel a gyanúsított. A két fiú – 11 és 12 évesek – távozni akart a helyszínről, azonban a fiatalkorú utánuk futott, és belerúgott az egyik bicikli hátsó kerekébe. A gyerek ennek következtében elesett a kétkerekűvel, amivel a gyanúsított elhajtott, és a későbbiekben értékesítette azt. A gyermekkorú nem sérült meg.

[caption id="" align="aligncenter" width="751"] Fotó: Rendőrség[/caption]

A 11 esztendős fiú ezt követően a rabló keresésére indult, akivel nem sokkal később találkozott. A korábbi események, továbbá a fiatalkorú határozott, magabiztos fellépése félelmet keltette a gyerekben, amit kihasznált a gyanúsított és elvette az ő kerékpárját is.

[caption id="" align="aligncenter" width="751"] Fotó: Rendőrség[/caption]

A rendőrök a bejelentést követően elfogták, előállították és kihallgatták az elkövetőt, valamint megtalálták és lefoglalták az általa értékesített biciklit. Megállapítást nyert az is, hogy gyanúsított ellen korábban elfogatóparancsot bocsátott ki a Salgótarjáni Rendőrkapitányság, valamint a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja is. A hatóság őrizetbe vette a fiatalkorút és kezdeményezi az előzetes letartóztatását az illetékes ügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!