Friss hírek

2016.11.07. 07:12

„Tök jó hét” az óvodában

fenyvesi

A salgótarjáni Nyitnikék Tagóvoda szakembereinek szervezésében október utolsó hetén a gyerekek közelről és több szempontból ismerkedhettek meg az ősz egyik legfontosabb kerti termésével, a tökkel.  Száznál több gyermek vett részt a „Tök jó hét” programjain.

Salgótarján. Október 24-étől kezdve egy hétig a Salgótarján-pálfalvai városrész óvodájában kézműves foglalkozások, ügyességi vetélkedők és gasztronómiai programok várták az óvodásokat. Hétfőn minden csoport elkészítette kartonpapírból a saját tökpalotáját. Másnap délután a gyerekek szülei is csatlakoztak a mókához és közös töklámpás faragás zajlott az intézményben. Szerdán versenyjátékokat játszottak a lurkók, amelyhez a „segédeszköz” szintén a tök volt: tökgurítás, tökadogatás, tökök kerülgetése szerepeltek a feladatok között.

Csütörtökön a barkácsolásé volt a főszerep minden csoportban. Zöldségekből, gyümölcsökből bütyköltek szebbnél szebb szobrokat az óvó nénikkel a gyerekek. Pénteken az óvoda konyhájának támogatásával tökből készült ételek kerültek az ovisok tányérjaira, a desszertet pedig – mint például az aprócska tökgolyókat – az ovisok maguk készítették el.

L. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!