Friss hírek

2016.11.26. 09:13

Reggeli a méhész jóvoltából

fenyvesi

Galgaguta. A tavalyi évhez hasonlóan idén is mézes reggelivel lepte meg a galgagutai gyerekeket a községben élő méhész, Sebján Pál. A termelő nem csupán a készítményeit hozta el, hanem a méztermelés rejtelmeibe is beavatta az apróságokat.

[caption id="" align="aligncenter" width="984"] A gyerekek jóízűen falatoztak[/caption]

A férfi először a Manóvár óvodát kereste fel, ahol a nagycsoportosok már ismerősként fogadták. A gyerekek mosolyogva falatozták a finom és felettébb egészséges, bőségesen megkent mézes kenyereket. Ezután az általános iskolába ment át Sebján Pál, ahol az alsó tagozatos nebulóknak a méhek nektárgyűjtő munkájától, a méhész gondos tevékenységéről beszélt, a kaptárok folyamatos és fokozatos ellenőrzéséig, míg a friss méz az üvegekbe csorog, a fiatalok pedig feszült figyelemmel hallgatták az érdekes beszámolót, többen pedig személyesen is emlékeztek a tavaszi-nyári, méhésztelepeken töltött látogatásukra. Természetesen itt sem maradt el a kóstoló, az ízek édes élvezete.

H.H.

Címkék#Galgaguta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!