2016.11.26. 09:11
Méz csordult a kenyérre
Szurdokpüspöki. Az elmúlt évben csaknem százezer kisdiák kóstolhatta meg a termelői mézeket. A Szlovéniából indult „Mézes reggeli” program célja a mézfogyasztás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése az általános iskolások körében. Egy alkalom, amikor az ország összes megyéjében a helyi méhészek bevonásával a méhekről, a magyar, ezen belül a helyi termelői mézekről szól minden. A mézfogyasztás valahogy kikopott a mindennapjainkból, ami nagyszüleinknek még természetes volt, mára különleges, nosztalgikus reggelivé vált.

Nemrégiben a Szurdokpüspöki óvodában és iskolában megrendezték a mézes reggelit. A kezdeményezés célja a figyelem felhívás a méhek, a méz, a reggelizés fontosságára, az egészséges táplálkozásra. Annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezet védelemhez és a biológiai környezet változatosságához. A reggelihez Juhász Ferenc, Sándor Bence és Szappan István helyi méhészek biztosították a mézet.
esla