Friss hírek

2016.11.17. 06:28

Már a főtéren az ünnepi örökzöld

fenyvesi

NMH-információ. Kedden délután már állt az ünnepi fenyőfa Salgótarján főterén, tegnap pedig megkezdődtek a fa körüli munkálatok is. A helyszínen Majkút Gabriellától, a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársától megtudtuk, hogy a karácsonyi fa most is egy felajánlásnak – idén Handovicsné, eperjesi lakosnak – köszönhetően állhat a megyeszékhely központjában.

[caption id="" align="aligncenter" width="2121"] Fotó: Niederland Dávid[/caption]

Eperjes-telepen hét-nyolc ember dolgozott az örökzöld kivágásán, a tegnapi munkálatokban pedig négy-öt munkás vett részt kitartóan a zord és esős időben, ami igencsak megnehezítette a munkálatokat. A hozzávetőleg tizenkét méter magas lucfenyő szállításáról az Agócs Trans Kft. gondoskodott, akik a főtéri fa szállítását minden évben örömmel elvállalják. A csomagolópapírokat pedig a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. biztosítja.

A télen – a tervek szerint – ezüst és menta színekbe borul majd a város gyönyörű karácsonyfája. Ezeket az árnyalatokat a környező bódékba is szeretnék belecsempészni, de ennek pontos kivitelezésről még nem tudtak felvilágosítást adni. Az égők és a harangok felhelyezéséről, illetve működéséről is szakképzett munkások gondoskodnak.

Ahhoz, hogy a fa teljes pompájában elkészüljön – a felállítást is figyelembe véve – két-három nap szükséges. Hamarosan tehát mindenki szemügyre veheti teljes pompájában a főtér új ékességét.

P.K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!