Friss hírek

2016.02.15. 09:47

Hengereltek a tarjániak Kecskeméten is

fenyvesi

Kosárlabda NB I/B, Keleti csoport, férfiak, 15. forduló. Esélyeshez méltó játékkal kiütéses, több mint félszáz pontos győzelmet aratott a Keleti csoport sereghajtói közé tartozó KTE-Duna Aszfalt II. vendégeként pályára lépő Konecranes-Salgótarjáni KSE együttese az NB I/B-s pontvadászat vasárnap esti mérkőzésén, így a zsinórban hatodik sikerét begyűjtő Czigler-legénység továbbra is őrzi előkelő helyét a tabella élén.

Kecskeméti TE-Duna Aszfalt II. –Konecranes-Salgótarjáni KSE 57–118 (20–33, 10–30, 18–23, 9–32)

Kecskemét, GAMF sportcsarnok, vezette: dr. Varga Z., Borgula, Papy. Kecskemét: Piukovics B. 6, Keller I. 10/3, Pintér D. 8, Fehér P. 5/3, JAKAB P. 18/6. Csere: Piukovics P. 10, Fábián, Szappanos, Veszelszki, Kálmán, Farkas-Szabó. Edző: Milivoj Dokmanovics. Salgótarján: Helmeczi 10/6, Büki 2, MADÁR 27/15, SCHÉDA 20/6, TUTUS 17. Csere: Sö-menek 15, Dániel P., Szabó P. 14/3, Béres 6, Oluic 7/3. Edző: Czigler László. Az eredmény alakulása: 4. perc: 9–15, 8. perc: 14–30, 14. perc: 26–42, 18. perc: 26–56, 24. perc: 39–72, 28. perc: 46–82, 34. perc: 54–96, 38. perc: 57–109.

[caption id="" align="alignleft" width="400"] Madár András huszonhét pontját öt triplával „fűszerezte”[/caption]

Madár és Piukovics Bálint gólpárbaja vezette be a „hírös” városi mérkőzést, majd Tutus kosaraival tartották minimális fórjukat a piros-feketék. Schéda és Tutus kettő plusz egyes akciói, valamint Helmeczi triplája azután a nyitó negyed közepére már egészen megnyugtató SKSE-vezetést eredményeztek (9–19), Madár és Helmeczi újabb távoli találataival pedig a folytatásban már egyre inkább kezdtek kiesni a főként Jakab Péter által mozgásban tartott kecskeméti fiatalok látótávolságából a magabiztosan kosárlabdázó vendégek. Tarjáni részről Sömenek is felettébb aktívan vetette magát a küzdelembe, gyors egymásutánban behelyezett öt pontjával a kisszünethez közeledve már a húszat „nyaldosta” a mieink előnye. Jakab triplája és duplája a pihenőre ugyan némileg tompította a különbséget, a második felvonás elején azonban a nagy kedvvel játszó Madár ismét beindította a dobógépet (22–40). Ellenállhatatlan támadójátékuk mellett ráadásul védekezésben a sem lazsáltak a piros-feketék, akik az agilisan és helyenként felettébb látványosan játszó Schéda és az egymeccses kihagyás után bíztató formában visszatérő Szabó Péter kosaraira alapozott 21–4-es félidőzáró rohamukkal a két pont sorsát a nagyszünetre gyakorlatilag el is döntötték (30–63).

Ennek ellenére a második húsz percet is felettébb komolyan vették Tutusék, s tetszetős, gyors támadások végén esett könnyed kosaraikkal a fordulást követően is folytatták súlyosan megsebzett áldozatuk „kivéreztetését”. A „bántalmazott” ifjúság védelmében ekkortájt többször is közbeavatkozó sípmesterek segítségét kihasználva a Dokmanovics-tanítványok ugyan a harmadik felvonás első részét a kosárszerzés szempontjából még viszonylag kiegyenlítetté tették, ám a játékrész végén megindított, s a záró periódusba is jócskán belenyúló 18–3-as futásukkal, úgy tűnt, a mieinknek immár végképp sikerült letörniük riválisuk lelkesedését (48–94). Ennek némileg ellentmondani látszott a hazaiak kisvártatva elővezetett 9–2-es sorozata, ami azonban a piros-feketéket csak még jobban felpaprikázta. Így azután a finisben immár végképp mészárlásba torkollott az addig is igencsak egyoldalúan alakuló csata, a szüntelenül záporozó vendégkosarakra ugyanis az életjeleket ekkor már alig-alig mutató kecskeméti gárdának egyáltalán nem maradt válasza. A kegyelemdöfést végül egy 22–0-ás szériával adták meg a sziporkázó Madár vezette tarjániak, akik lehengerlő hajrájuknak köszönhetően, idegenbeli klubrekordot jelentő, hatvanegy pontos különbséggel bizonyultak jobbnak.

– Mindenképpen dicséret illeti a csapatot, mivel kellő komolysággal állt a feladathoz, és jó védekezéssel, illetve remek dobószázalékkal könnyen gyűjtötte be a kötelező két pontot. Külön örömünkre szolgál, hogy ma az edzéseken gyakoroltakból is nagyon sokat láttunk viszont – értékelte az összecsapást Czigler László vezetőedző.

Folytatás pénteken, hazai pályán a sereghajtó MAFC II. ellen.

További eredmények: Miskolci EAFC – Békési SZSK 80–81, Budapesti Honvéd SE – Óbudai Kaszások 54–84, Vásárhelyi Kosár-suli – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 96–100, Microsec-Budafoki KK – Debreceni EAC 74–97, MAFC II. – EKF-Eger-KOK SE 56–96.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!