Sükür

2022.12.05. 19:29

Videón minden idők leggyorsabb vb-gólja, amihez mindössze 11(!) másodperc kellett

Emlékeztek még arra a bizonyos 2002-es világbajnoki bronzmeccsre?

Nool

A 2002-es vb előtt azt hitte mindenki, hogy a csehszlovák Vaclav Maseknál senki nem tud gyorsabban gólt lőni. Neki 1962-ben ugyanis 16 másodperc alatt sikerült betalálni a mexikói kapuba, de aztán eltelt 40 év, jöttek a törökök, a vb-bronzmeccs és Hakan Sükür.

A Kemma.hu beszámolója szerint a dél-koreai világbajnokságon a török játékos nem lacafacázott. Csapattársa lényegében a kezdőrúgás után azonnal megszerezte a labdát dél-koreaiaktól, lepasszolta, mit lepasszolta, egyenesen tálcán kínálta azt Sükürnek, aki hanyag eleganciával a védő és a kapus között a bal alsóba pöccintette a bőrbogyót.

Minden rekordot tudsz a világbajnokságok történetéről? És azt, hogy nekünk, magyaroknak is van vb-rekordunk? Sőt, a kilencedik leggyorsabb vb-gól is hozzánk kötődik. Albert Flórián ugyanabban az évben, amikor Masek 16 másodperc alatt talált be a kapuba, Albert Flórián is megmutatta, hogy rövid idő is elég a gólhoz. Ő az első gólját 50 másodperc alatt lőtte a bolgároknak a csoportmeccsek első fordulójában, majd ezt megfejelte még két góllal a hatodik és az ötvenharmadik percben.  

Minden, ami katari foci-világbajnokság: kattints és kövesd híreinket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!