Katar 2022

2022.12.19. 18:09

Ünnepelt a tömeg: őrület fogadta a horvát válogatottat miután hazatértek

Vasárnap este nem csak a vb-döntőt megnyerő Argentína fővárosában ünnepeltek a fociszurkolók. A vb-bronzéremmel hazatérő horvát csapatot is óriási lelkesedéssel fogadták a szurkolók.

Nool / MTI

A bronzérmes horvát válogatott ünnepel

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Georgi Licovszki

A délszláv ország függetlenné válása óta a hatodik világbajnokságáról a harmadik éremmel térhetett haza, miután a katari torna bronzmeccsén 2-1-re legyőzte Marokkót. Luka Modricot és társait, ahogy azt várni lehetett felajzott tömeg fogadta Zágráb központjában. A csapat érkezését és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette.

Az Origo cikke szerint a repülőgép 17 óra után szállt le a horvát fővárosban a tűzoltók vízágyúiból rajzolt diadalívek közepette. A válogatott futballisták bronzérmükkel a nyakukban szálltak ki a repülőgépből, ahol Nikolina Brnjac idegenforgalmi és sportminiszter, Tomislav Tomasevic, Zágráb polgármestere és Kresimir Ackar, Velika Gorica polgármestere fogadta őket.

A játékosokat a Franjo Tudjman repülőtérről busszal szállították a Jellasics főtérre, melynek útvonalán ezrek sorakoztak fel, hogy üdvözöljék a nemzeti csapatot. Eközben több tízezren már a főtéren várták őket.

Bár a rendőrség korábban arra kérte a szurkolókat, hogy ne használjanak pirotechnikai eszközöket, a fáklyák még a játokosok megérkezése előtt vörösbe öltözötték az eget.

A tömeg miatt a válogatottat szállító autóbusz csak lassan tudott haladni. A mindössze 22 kilométer hosszú utat másfél óra alatt tette meg.

A hivatalos program 16 órakor kezdődött. Ez idő alatt számos hazai előadó szórakoztatta az embereket, a tér pedig már délután két órakor megtelt várakozókkal. Az ünneplés késő éjszakába nyúlhat, az egész városban megbénult a forgalom.

Négy évvel ezelőtt félmillió ember várta az akkor ezüstérmes horvát válogatottat Zágrábban, Horvátország történetében addig még soha nem volt hasonló tömeges megmozdulás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!