Katar 2022

2022.12.20. 12:56

Rekordnézettséget hozott a vb-döntő

Vasárnap véget ért a katari labdarúgó-világbajnokság, aminek a döntőjét rekordszámú tv-néző látta Franciaországban.

Nool / MTI

Óriási nézettséget hozott a katari vb döntője

Forrás: Shutterstock

Közel 24 millióan nézték Franciaországban vasárnap a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjét, amelyben válogatottjuk címvédőként tizenegyespárbajban alulmaradt Argentínával szemben – írja az MTI. A TF1 francia műsorszolgáltató a mérkőzés idejére a piaci részesedés mintegy 81 százalékát mondhatta magáénak, ami rekord. 

A nézettség 18.53 órakor kiugróan magas volt (29,39 millió). A finálé – amelynek rendes játékideje 2-2-vel, hosszabbítása 3-3-mal zárult – akkor tartott a végkifejletnél, a játékosok éppen a tizenegyeseket rúgták, amelyben két francia is hibázott, a dél-amerikaiak így 4-2-re nyertek.

A nézettség azonban ennél is magasabb lehetett, ugyanis a katari tulajdonban lévő beIN előfizetéses sportcsatorna nem teszi közzé az adatait. A TF1 kiemelte: az eddig rekordot a 2006-os világbajnokság Franciaország-Portugália elődöntője jelentette náluk, amelyen 22 millió néző látta, ahogyan csapatuk 1-0-ra nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!