Labdarúgás

2022.12.03. 11:35

Messi utolérte, de Maradona bemelegítése és az „isteni” kéz vb-gólja máig verhetetlen +videók

Diego Maradona igazi futball-legenda volt, halálának évfordulóján pedig sokan emlékeztek rá.

Nool

Argentin szurkolók Lionel Messi jelenlegi és Diego Maradona néhai argentin futballcsillag képével a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Lengyelország-Argentína mérkõzés elõtt a Dohai 974 Stadionban.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

November 25-én volt két éve, hogy elhunyt az „isteni” Diego, az 1986-os világbajnokság argentin hőse és aranylabdása, akit 2000-ben a FIFA szavazásán az évszázad labdarúgójának, egy internetes szavazáson pedig minden idők valaha élt legnagyobb focistájának választották.

Érdekesség, hogy pont az ikonikus játékos és edző halánának évfordulójának másnapján meccselt egymással Mexikó és Argentína, a találkozón pedig Messi kétszeresen is utolérte Maradonát: ez volt a 21. vb-meccse, és a nyolcadik vb-gólját szerezte meg.

Mindezek után egyáltalán nem meglepő, hogy világbajnok Diego ismét téma a közösségi médiában, és a stadionokban, focis berkekben egyaránt. Katarban volt, aki az arcképével díszített dobbal érkezett, és máig emlegetik az 1986-os vb-t, amikor Maradona a futballtörténelem talán leghíresebb gólját szerezte... kézzel. A bíró nem vette észre a szabálytalanságot, így megadta a játékmester találatát az angolok elleni negyeddöntőben.

És felkerült a Twitterre egy olyan videó is, amelyen egy 1989-es bemelegítés közben látható Maradona. Diego a Life is Life című dalra mozgatta át magát, és valljuk be, a dal ritmusához egészen jól illik, ahogy a legenda dekázik, labdát egyensúlyoz a Napoli színeiben, a Bayern München elleni meccsen.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!