Felajánlás

2022.12.20. 13:56

Katari vendégmunkások kapják a holland mezek árát

Több mint 400 ezer dollárért keltek el a holland válogatott mezei. A bevételt a Katarban dolgozó vendégmunkások kapják meg.

Nool / MTI

Sokáig meneteltek a hollandok a vb-n

Forrás: MTI

A holland válogatott aukcióra bocsájtotta a labdarúgó-világbajnokságon viselt mezeit, hogy a befolyt összeggel támogassa a Katarban dolgozó vendégmunkásokat – írja az MTI. 

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) hétfői közleménye szerint a 402 934 dolláros (több mint 153 millió forintos) bevételt a külföldi munkások védelmére, jogi képviseletére, és olyan, az egyén fejlődését elősegítő, illetve társadalmi tevékenységekre fordítják majd, mint például a futball.

A KNVB a munkások nemzetközi szervezetével (BWI) együttműködve szeretne segíteni a Katarban dolgozóknak, mivel a vb előkészületei alatt sok kritika érte az arab országot a nem megfelelő munkakörülmények és a bánásmód miatt, amelyek számos - többnyire külföldről érkezett - munkás halálához vezettek az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!