Katar 2022

2022.12.19. 15:59

Deschamps szerint így jobban fáj a vereség

A világbajnoki döntőben vesztes francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps szerint még inkább nehézzé teszi megemészteni az eseményeket annak tükrében, hogy csapata kétszer is vert helyzetből állt fel.

Nool / MTI

Didier Deschamps is csalódott

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Ronald Wittek

– Visszajöttünk a szakadék széléről, ezért is fáj ennyire a dolog. A legvégén megvolt a meccslabdánk, de nem sikerült – utalt a szakember Randal Kolo Muani helyzetére, melyet a 123. percben óriási bravúrral védett a vb legjobb kapusának választott Emiliano Martinez.

 – A kétgólos hátrányunk után ha kikapunk esetleg 3-0-ra, akkor annyit mondtunk volna, bravó Argentína. Természetesen ettől függetlenül gratulálok a riválisnak, nagyszerű mérkőzést játszott – fogalmazott a játékosként 1998-ban, edzőként négy évvel ezelőtt világbajnok tréner.

Deschamps megjegyezte, a dél-amerikai csapaton látta, hogy világbajnoki döntőt játszik, ugyanakkor csapatában már nem érezte annyira a tüzet.

Hozzátette, előzetesen senkin nem látta, hogy rossz formában lenne bárki is, azonban Ousmane Dembélét és Olivier Giroud-t is lecserélte még a szünet előtt, ugyanis bár a "döntőig elvitték a csapatot", a fináléban gyengén teljesítettek, a csapatot pedig fel kellett ráznia.

Deschamps természetesen kitért a mesterhármast szerző Kylian Mbappéra, aki "nyomot szeretett volna hagyni maga után" a tornán, ezt meg is tette, de végül nem annyira, mint azt tervezte.

A szakember 2012 óta irányítja a francia válogatottat, szerződése az év végén lejár, jövőjéről azonban egyelőre nem nyilatkozott érdemben.

A franciák kapusa, Hugo Lloris bokszmeccshez hasonlította a finálét. Ahogy megfogalmazása szerint ütésre ütéssel válaszoltak, a futball pedig bebizonyította, hogy egyetlen gól meg tudja változtatni a meccs lefolyását. Ezzel arra utalt, hogy a 80. percig, amikor Kylian Mbappé 11-esből szépített, nem sok lehetősége volt a Kékeknek, utána viszont akár meg is nyerhették volna a döntőt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!