Katar 2022

2022.12.02. 13:27

A salgótarjáni művészeti vezető francia vagy brazil vb-győzelemre számít

Pénteken lejátsszák a labdarúgó-világbajnokság utolsó négy csoportmérkőzését, szombaton pedig már az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a vb. Sándor Zoltán, a Zenthe színház művészeti vezetője is érdeklődve figyeli a katari eseményeket.

Cs. B.

Sándor Zoltán francia vagy brazil győzelemre számít

Forrás: AFP / Nool

Sándor Zoltán a salgótarjáni kulturális élet egyik kiemelkedő, sokak által ismert és tisztelt személyisége. Megalakulása – tehát 2012 óta – művészeti vezetője a Zenthe Ferenc Színháznak. Azt viszont kevesen tudják róla, hogy annak idején tehetséges labdarúgóként tartották nyilván, tagja volt az SBTC egykori sikeres ifjúsági csapatának. A sportág iránti vonzalom, érdeklődés azóta is jellemző rá, mi sem természetesebb, hogy rendszeresen figyelemmel kíséri a katari világbajnokságot is.

Véleménye szerint az eddigi csoportmérkőzések még főként tapogatózóak voltak, az esélyesnek vélt csapatok elsősorban arra vigyáztak, hogy továbbjussanak a legjobb tizenhat közé. Ez azonban nem mindenkinek sikerült, mert nagy meglepetésre Belgium és Németország korán búcsúzott. Annál nagyobb meglepetést okozott viszont Japán.
Sándor Zoltánnak főként a brazilok és a franciák játéka tetszett, a továbbiakban is nekik szurkol, őket várja az élbolyba, annak ellenére, hogy az utóbbiak eredménylistájába egy vereség is becsúszott, és mindkét csapatban vannak egyelőre sérültnek minősített ászok: a dél-amerikaiaknál Neymar, a galloknál pedig Benzema a nagy hiányzó.

A művészeti vezető egyébként a különböző lehetőségeket kihasználva már régen kísérti a szerencsét, szívesen fogad is. Így tett – s a továbbiakban ugyancsak így tervez – a vébémeccsekkel kapcsolatosan is. Volt már néhány eredményes, egyelőre azonban szerény nyereményekkel járó tippje is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!