Foci vb

2022.12.03. 13:47

A halott édesanyja látványával példálózott a rákkal küzdő legendás focikapitány

A holland edző nem zárkózik el a belgák ajánlatától, de elsőször meg kell győznie a feleségét.

Nool

Louis Van Gaal holland szövetségi kapitány egy dohai sajtóértekezleten 2022. november 24-én. Hollandia másnap Ecuador ellen játszik a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Rungrodzs Jongrit

A torna előtt a holland játékosok, valamint Louis van Gaal szövetségi kapitány is úgy vélték, akár egészen a döntőig menetelhetnek, ugyanakkor a csoportkörben kevés bizonyítékát adták annak, hogy duzzadnának az önbizalomtól. A játékukból javarészt hiányzott az átütőerő, igaz, így is csoportelsőként végeztek, megelőzve Szenegált, Ecuadort, valamint a házigazda Katart.

A szombaton délután 16 órakor az USA ellen meccs akár utolsó lehet a vébé után búcsúzó Louis van Gaalnak, aki szerencsére jól érzi magát. A 71 éves szakembernek meg is melítették, hogy milyen jó színe van, amelyre édesanyját hozta fel páldaként.

"A jó szín családi hagyomány nálunk, gének kérdése, amikor halott édesanyámat utoljára néztem meg a végső búcsú előtt a koporsójában, csodálatosan pirospozsgás volt az arca" - árulta el Van Gaal.

A holland kapitánynak az emlékezés mellett viccelődni is volt kedve, amikor arről kérdezték, hogy esetleg nem szeretné-e átvenni a belga csapat irányítását majd a jövőben.

„Belgium egy csodálatos ország, nagyon barátságos emberekkel. Előbb azonban meg kell győzniük a feleségemet – mondta nevetve Van Gaal. Viccet félretéve, itt vagyok a holland csapattal és világbajnokok akarunk lenni, aztán meglátjuk, milyen ajánlatok érkeznek. Ha megnyerjük a vb-t, biztosan kapok majd felkéréseket" - tett hozzá.

A holland-amerikai nyolcaddöntő szombaton - közép-európai idő szerint - 16 órakor kezdődik, a továbbjutó vagy Argentínával, vagy Ausztráliával játszik a negyeddöntőben jövő pénteken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!