Foci vb

2022.12.07. 16:55

A FIFA elnökének tetszik a katari rendezés

A katari foci-vb első szünnapján dicsérte a tornát a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) elnöke. Gianni Infantino a szervezet hivatalos közleményében úgy fogalmazott: a mostani világbajnokság csoportköre a valaha volt legjobb a vb-k történetében. A FIFA által közölt számok is alátámasztják az elnök szavait: a tévéközvetítéseket kétmilliárdnál is többen nézik, a helyszínen több mint kétmillióan figyelték a meccseket, és meghaladja az egymilliót a FIFA Fan Festivalra kilátogatók száma.

Origo

A FIFA elnöke elismerően nyilatkoztot az eddig látottakról.

– Az összes meccset láttam, nagyon leegyszerűsítve és nagyon világosan fogalmazva ez volt a valaha rendezett legjobb labdarúgó világbajnok csoportkör. Ez pedig nagyon ígéretes a labdarúgó-világbajnokság hátralévő részére. A mérkőzések nagyszerűek, kiváló játékot láthattunk gyönyörű stadionokban, a közönség pedig lenyűgöző. Az átlag nézőszám meghaladja az 51 ezret.

Infantino kiemelte, hogy a mostani tornán fordult elő először a vb-k történetében, hogy a 16 között valamennyi kontinens csapatai képviseltették magukat.

– Nincs többé kis csapat és nincs többé nagy csapat. Kiegyenlített a teljesítmény, ezt bizonyítja, hogy a sporttörténelemben először minden kontinensről volt csapat az egyenes kieséses szakaszban. Ez azt mutatja, hogy a futball valóban globálissá válik. – mondta az elnök.

A csoportkör végén közzétett adatok 2,45 milliós összesített nézőszámot mutattak az első 48 meccsen. De nemcsak a nézők, hanem a játékosok is rekordot döntöttek: a nyolcaddöntőkben ugyanis 28 gól született, ez a valaha volt legtöbb a most érvényben lévő lebonyolítási rendszer 1986-os bevezetése óta.

A FIFA elnöke reméli, hogy ugyanolyan színvonalon folytatódik a torna, ahogyan elkezdődött.
– Biztos vagyok benne, hogy elérjük az ötmilliárd tévénézőt szerte a világon. – zárta gondolatait. 

Címkék#vb 2022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!