Katar 2022

2022.11.25. 21:55

Megvolt a lehetőség, de nem sikerült eldöntenie a mérkőzést Angliának

Az angol válogatott gól nélküli döntetlent játszott az amerikai csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság péntek esti mérkőzésén, a B csoport második fordulójában.

Nool / MTI

Az angol Declan Rice (b) és az amerikai Weston McKennie a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Anglia-Egyesült Államok mérkõzésen az al-hori al-Bajt Stadionban

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Luca Bruno

B-csoport, 2. forduló:

Anglia - Amerika 0-0 (0-0)
 al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 463 néző, v.: Jesús Valenzuela (venezuelai)

Anglia: Jordan Pickford - Kieran Trippier, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw - Declan Rice, Jude Bellingham (Jordan Henderson, 68.), Mason Mount - Bukayo Saka (Marcus Rashford, 78.), Harry Kane, Raheem Sterling (Jack Grealish, 68.)

Egyesült Államok: Matt Turner - Sergino Dest (Shaq Moore, 77.), Walker Zimmerman, Tim Ream, Antonee Robinson - Tyler Adams, Weston McKennie (Brenden Aaronson, 77.), Yunus Musah - Tim Weah (Giovanni Reyna, 83.), Haji Wright (Josh Sargent, 83.), Christian Pulisic

A háromoroszlános gárda a meccs elejétől mezőnyfölényben futballozott, de az első negyedórában csupán egyetlen helyzete volt - akkor is egy védő blokkolta Kane próbálkozását -, mert a tengerentúli riválisa szervezetten védekezett. Az amerikaiak szórványos megindulásaik alkalmával szépen építették fel a támadásaikat, azonban komolyabb veszélyt nem tudtak okozni Pickford kapujánál, mígnem McKennie senkitől sem zavartatva hét méterről fölé bombázott. A helyzet után felbátorodó Egyesült Államok átvette az irányítást, sőt, Pulisic keresztlécen csattanó lövésével közel járt a gólhoz is. A szünetig hátralévő időben az angolok és a jobb oldalon végigfutó akcióikkal az amerikaiak is okoztak nehéz pillanatokat, azonban vezetést egyik csapat sem tudta megszerezni.

A második játékrész lüktető tempóban kezdődött, egymás után vezették lendületes támadásaikat a csapatok, nagyobb helyzet mégsem alakult ki. Néhány perc elteltével viszont az amerikai együttes beszorította az angolt. A második félidő derekára rendezte sorait az európai gárda, így kiegyenlítetté vált a mérkőzés, innentől egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, maradt a gól nélküli döntetlen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!