Katar 2022

2022.11.28. 15:15

Bepanaszolta Irán a FIFA-nál az Egyesült Államokat

Itt az újabb vb-botrány: kizárhatják az amerikai válogatottat a FIFA katari sporteseményéről – számolt be a hírről hétfőn délután az Origo.

Nool

Katarban már a második csoportkör zajlik a foci-vb-n

Forrás: fifa.com

Az Origo sportrovata emlékeztet, hogy a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának harmadik fordulójában az Egyesült Államok Irán ellen lép pályára kedden. A mérkőzés előtt óriási botrány robbant ki, az irániak feljelentették a FIFA-nál az amerikaiakat, akiket ki akarnak záratni a vb-ről. Az iráni labdarúgó-szövetség azért nyújtott be panaszt, mert az Egyesült Államokban a közösségi médiában megosztott bejegyzésekben nem megfelelő módon jelenítették meg az iráni zászlót, ugyanis az „Allah” feliratot eltávolították a lobogóról. 

„Az Amerikai Labdarúgó Szövetség Instagram-oldala szakszerűtlen cselekedettel eltávolította az Allah-szimbólumot az iráni zászlóról” - jelentette vasárnap az irániak állami hírügynöksége. Az Iráni Labdarúgó Szövetség e-mailt küldött a FIFA-nak, amelyben azt követelte, zárják ki a vb-ről az amerikai válogatottat.

Az Origo cikke szerint egyelőre nem érkezett azonnali nyilvános válasz a FIFA-tól a jelentett panaszra. A botrány még tovább mélyítheti az országok közötti több évtizedes ellenségeskedést, a két állam 1980-ban megszakította diplomáciai kapcsolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!