Foci-Eb 2021

2021.06.13. 13:50

„Valószínűleg véget ért Christian Eriksen karrierje”

Mint ismert, megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettünk a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában. Christian Eriksen összeesett, újra kellett éleszteni, a meccs félbeszakadt. Szerencsére később a dán klasszis állapotát stabilizálták. Egy vezető kardiológus szerint az Inter világklasszisát többé nem láthatjuk a pályán, ráadásul az olasz törvények szerint egy játékos nem folytathatja profi karrierjét, miután szívrohama volt.

Christian Eriksen a mérkőzés 40. percében lett rosszul

Forrás: AFP

A futballszurkolók tegnap este megkönnyebbülhettek, miután Christian Eriksenről olyan hírek érkeztek, hogy jobban van. Arra viszont elég nagy esély van, hogy a dán világklasszis soha többé nem lép pályára, főleg az Interben – írja a Daily Mail.

Dr. Scott Murray vezető kardiológus elmondta, Olaszországban törvény van arra, hogy egy játékos nem folytathatja profi karrierjét, miután szívrohama volt – hozzá kell tenni, jelenleg nincs pontos információnk arról, hogy Eriksen miért esett össze a pályán.

„Valószínűleg véget ért a karrierje. Az olaszok ugyanis bármilyen sportolót eltiltanak a profi karrierjétől, amennyiben szívrendellenességet tapasztalnak nála, ez a törvényben is benne van” – mondta az orvos.

„Már hosszú ideje, több mint 20 éve így megy ez Olaszországban, s ennek köszönhetően három százalékról egy százalékra csökkentették a sportolók elhalálozását, amelyet szívrendellenesség okoz” – tette hozzá Murray.

Az angol portál szerint Eriksen szíve öt percig nem vert, így jelenleg is tartanak attól, hogy hosszú távon milyen hatásai lesznek a rosszullétének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!