természetjárás

2017.10.03. 07:50

Vidám vízitúra az Által-éren

A tatai Öreg-tó téli leeresztése miatt felduzzasztott Által-éren 13 kilométeres vízitúrán lehet eljutni szombaton a Dunáig.

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület szervezésében zajló eseményre több száz indulót várnak. A távot kenuval lehet a legkönnyebben teljesíteni, de sokan házilag készített járművel szállnak vízre – tájékoztatták a rendezők az MTI-t..

A túra Dunaalmásnál ér véget, a hajósokat két keréken is lehet követni az Által-ér töltésén kiépített, aszfaltos kerékpárúton. A kerékpárosok idén forrásbejáró túrán vehetnek részt.

A dunaalmási zsiliptől indulva 5-6 kilométeres kerekezéssel, szakvezető kíséretében ismerkedhetnek a legszebb dunai partszakaszok élővilágával, illetve a környéken fakadó négy forrással.

A zszk.hu honlapon megtalálható az útvonal részletes térképe. A kenuzásra veszélyes helyekről, duzzasztókról, gátakról külön fényképes összeállítás tölthető le.

A szervezők felhívják az indulók figyelmét, hogy mentőmellény viselése 14 év alatt kötelező. A felduzzasztott víz sodrása erős, a vízitúrázásban járatlanoknak ajánlott gondoskodni vízhatlan tárolókról és száraz csereruháról.

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület idén 22. alkalommal rendezi meg a selmecbányai Mikoviny Sámuel emlékére szervezett vízitúrát. Nevéhez fűződik az 1700-as években a tatai mocsarak lecsapolása, a környék lakhatóvá, művelhetővé tétele, valamint a magyar térképészet megalapítása.

Itt megnézhet néhány videót a korábbi évekből. Hatalmas a jókedv, különböző alkalmatosságokat próbálnak ki a kalandvágyó túrázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!