egyszerű nassolnivaló

2017.10.01. 08:00

Vasárnapi vendégváró: gyors zöldfűszeres-sajtos cipó

Még épp van idő elkészíteni.

Vendégeket vár, de nem szeretne órákat a konyhában tölteni?

A Mindmegette tökéletes receptjét érdemes kipróbálni: isteni házi fűszervajas sült cipó baráti beszélgetésekhez és összejövetelekhez.

Kívül ropogós, belül puha finomság sok-sok olvadó sajttal, friss zöldfűszeres-fokhagymás vajjal – ellenállhatatlan!

Hozzávalók:

1 db cipó (kb. fél kg)

10 dkg vaj

3 gerezd fokhagyma

friss petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint

3 db mozzarella

10 dkg gouda vagy cheddar sajt

A puha vajat egy kisebb tálkáva tesszük, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket (a friss petrezselymet, bazsalikomot, kakukkfüvet és rozmarmingot), a lereszelt fokhagymát és egy csipet sót. Alaposan összekeverjük.

A cipót hosszában és keresztben bevagdossuk, majd a mélyedéseket és a cipó tetejét is bekenjük a fűszeres vajjal. Ezután megtöltjük a vékony szeletekre vágott mozzarellával és megszórjuk a reszelt sajttal.

200 fokon 8-10 percig sütjük a cipónkat, majd frissen kínáljuk.

Jó étvágyat!

Borítókép: Public Domain Files

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!