Ingyenesen látogatható

2021.04.07. 16:00

Tulipános kert nyílt Mórahalom határában

Az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem ötvenezer virágot számláló tulipános kert nyílt szerdán Mórahalom határában.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, az Alba Milagro Hungary Kft. tavaly költözött a kisvárosba, s ezt követően merült föl az ötlet, hogy az országban már létező tulipános kertekhez hasonlót alakítanának ki a város határában.

A kert megfelelő kiegészítője lehet a mórahalmi turisztikai értékeknek és kertészeti hagyományoknak. Az önkormányzat ezért biztosított egy bekerített telket a Bivalyrezervátum szomszédságában erre a célra. A kert látogatása ingyenes, a családok remek fotókat készíthetnek, maradandó élményeket szerezhetnek, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik – közölte a polgármester.

A tervek szerint időről időre programokat is szerveznek, hogy a Mórahalomra érkező látogatóknak természetközeli környezetben minőségi időtöltést biztosítsanak – közölte Nógrádi Zoltán.

Major Zoltán, az Alba Milagro Hungary Kft. vezetője elmondta, az első TulipGardent a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, a mórahalmi pedig az ötödik tulipános kert az országban. Jövőre pedig a kertek száma akár 15-20-ra is emelkedhet.

Mórahalmon 50 ezer tő tulipánt, nárciszt és jácintot, összesen 18 fajta virágot ültettek. A következő évben pedig már 150 ezer virág várja a látogatókat. Bár a mórahalmi a legdélebbi és legnapfényesebb kert az országban, a szokatlan időjárás miatt egyelőre csak a nárciszok és jácintok virágoznak. Ha a következő napokban, hetekben megszűnnek a hajnali fagyok és jobbra fordul az idő, április 17-től már a virágzó tulipánok ezrei fogadják a vendégeket – közölte a szakember.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!