Fortuna

2020.01.15. 12:36

Tovább lottózik a szerencsés, aki 10 milliárd forintot nyert az Eurojackpoton

A nyertes elárulta, mire költi majd a pénzt.

Budapest, 2011. augusztus 31. Egy dolgozó becsomagolt tízezres bankjegyeket pakol be egy konténerbe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában. Igen kedvezõtlen nemzetközi összehasonlításban a pénzhamisítás magyarországi helyzete, egy millió valódi bankjegyre 2007-2010 átlagában 26 hamis pénz jutott, szemben a 8 darabos cseh, a 3 darabos román, vagy 17 darabos lengyel átlaggal. Az MNB készülékenként maximum 20 ezer forinttal támogatja a kiskereskedelmi és vendéglátóipari vállalkozásokat a legmodernebb bankjegyvizsgáló UV-AC lámpák beszerzésében. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Jelentkezett nyereményéért az a szerencsés, aki minden idők legnagyobb hazai lottónyereményét vihette haza

közölte a Szerencsejáték Zrt. szerdán.

A közlemény szerint

a tavaly november 22-i Eurojackpot-sorsoláson egy magyar bruttó 30 millió eurót, azaz több mint bruttó 10 milliárd forintot nyert.

A játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kellett jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél, ezt a napokban meg is tette.

A cég azt írta, Magyarországon nagyon ritkán lehet a lottónyertesekről személyes információkat megtudni, de

az Eurojackpot hazai nyertese névtelenül kitöltötte az úgynevezett nagynyertesek kérdőívét, így megosztott néhány információt játékszisztémájáról, életéről.

A játékos elárulta például, hogy vidéken adta fel a nyertes szelvényét, amelyet önállóan, saját számok megjelölésével játszott meg. Kiderült az is, hogy több éve minden héten játszik az Eurojackpoton és korábban még nem nyert nagy összeget. Egyetlen rituáléja, hogy mindig ugyanazon a napon adja fel a szelvényét. Egy lottózóból értesült arról, hogy nyert, amiről azonnal értesítette házastársát.

A játékos közölte, hogy

utazásra, autóra, lakásra biztosan jut majd a jackpotból, de jótékonykodni és befektetni is fog, amelyhez pénzügyi befektető segítségét is igénybe veszi. Emellett úgy nyilatkozott, hogy szűkebb családja is részesül majd az összegből.

Arra a kérdésre pedig, hogy a nyeremény felvétele után abbahagyja-e a lottózást, egyértelmű választ adott: esze ágában sincs, tovább fog játszani.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!