reggelire vagy vacsorára

2018.02.10. 19:45

A tökéletes kemény tojás titka

Nincs többé túl folyós tojás, ha követi tippjeinket.

Mindig túlfőzi a tojást, amit aztán egy kínszenvedés meghámozni? A Mindmegette tuti trükkjeivel mostantól többet nem hibázhat.

Így készül tehát a tökéletes kemény tojás:

1. A tojásokat a lábasba helyezzük, és hideg vízzel felöntjük úgy, hogy az egy ujjnyival ellepje őket.

2. Közepes lángon forráspontig főzzük a tojásokat, majd a lobogó vízzel teli edényt leemeljük a tűzhelyről, és lefedjük.

3. Attól függően, hogy milyen keménységű tojást szeretnénk készíteni, állni hagyjuk:

4-6 perc lágy tojás

8-10 perc közepesen kemény

12-16 kemény tojás

4. A megfelelő idő elteltével a tojásokat jeges vízbe kanalazzuk, 10-15 percig áztatjuk, majd könnyűszerrel meghámozzuk.

Borítókép: Pexels

Címkék#tojás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!