már csak egy hét van hátra

2018.06.09. 11:39

Több tízezer gyermeket várnak idén nyáron az Erzsébet-táborokba

A balatoni helyszínek mellett az ország 500 pontján, valamint Erdélyben lesznek Erzsébet-táborok egészséges és speciális ellátást igénylő gyermekek számára.

Zánka, 2017. július 25. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára (b, hátul, b4) és táborozó fiatalok a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2017. július 25-én. Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az előző hónapban kijelentette, hogy közel huszonhatezer gyermek nyaralhat idén a tíz héten át tartó balatoni Erzsébet-táborokban.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Bruzák Noémi

Közleményükben azt írták: A vakációs balatoni élménytáborok az iskolai tanév zárása után azonnal elkezdődnek, június 17. és augusztus 31. között csaknem 30 ezer táborozó vehet részt szabadidős programokon egyhetes turnusokban – tájékoztatott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Minden Erzsébet-táborban állandó orvosi ügyelet, mentőszolgálat és vízi mentők óvják a gyerekek testi- és lelki épségét, a kísérő pedagógusok, a családsegítő és az egészségügyi szakemberek mellett az Erzsébet-program munkatársai is nagy figyelmet fordítanak a táborozókra.

Kitértek arra is, hogy májustól júniusig mintegy tízezer gyermek vehetett részt különféle Balaton-parti programokon.

Hazaindultak a Zánkán és Fonyódligeten táborozó diákok; pénteken befejeződtek a balatoni Erzsébet-táborok úgynevezett ottalvós osztálykirándulásai, amelyekre az alapítványon keresztül pályázhattak az iskolák. A május 14-étől június 8-áig tartó táborokba idén mintegy kétszer annyian jelentkeztek, mint tavaly. A háromnapos, kétéjszakás táborok ideje alatt a tanulók a többi között sárkány- és sétahajózhattak, túrázhattak, kipróbálhatták a kalandparkot, valamint különféle sportprogramokon, gokart- és kerékpáros versenyeken vehettek részt.

A balatoni helyszínek mellett az ország 500 pontján lesznek Erzsébet-táborok. A lakóhelyhez közeli napközikben tavaly mintegy 55 ezer diák, idén június 18. és augusztus 31. között várhatóan csaknem 60 ezer gyermek vakációjáról és napi étkezéséről gondoskodhat az Erzsébet-program.

Erdélyben, az ivói Erzsébet-táborban előreláthatólag 1500 tanuló táborozhat.

Mindezek mellett a szünidőben csaknem 900 speciális ellátást igénylő, betegséggel élő, valamint gyógyuló gyermek kikapcsolódását biztosítják az úgynevezett Gyógyító Szent Erzsébet-táborok Zalaszabaron és Tihanyban.

Borítókép: táborozó fiatalok a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban

Forrás: MTI Fotó/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!