rafinált tippek

2017.10.02. 15:37

Tárolja okosan a nyári ruhákat!

Tárolási trükkjeink segítenek, hogy jövőre ugyanúgy vehesse elő ruháit, ahogy idén eltette!

Itt az ideje, hogy elővegye a melegebb holmikat, és elpakolja a nyári ruhadarabokat. A Fanny magazin segítségével olyan tárolási trükköket mutatunk be, amelyek segítenek abban, hogy jövőre ugyanolyan állapotban kerüljenek elő a szekrény mélyéről a kedvencei, mint amilyenben oda kerültek!

Zsákolás

Nem porosodnak majd a szoknyák, nadrágok, ha öltöny- vagy ruhazsákban tárolja azokat. Különösen praktikus megoldás ez a nehezen tisztítható darabok esetében.

Tartsa meg a formáját!

A sokáig a fogason lógó pulóverek, pólók válla, kinyúlhat. Ezt elkerülendő akassza formatervezett, íves vállfára a kedvenc darabjait!

Dobozba a cipővel!

A nyári szandálokat, papucsokat érdemes külön-külön vászonzsákba vagy cipősdobozba tenni, és mindegyikre ráírni, mi van benne. A lábbelik így szellőzni tudnak, és szükség esetén könnyű lesz megtalálhatni a keresett darabot.

Spórolni a hellyel

Hajtsa össze, és tegye ruhatároló zsákba a pólókat, sortokat. Porszívóval szívja ki a felesleges levegőt a lezárt tasakból, így az kevesebb helyet foglal majd el. A szekrény helyett az ágy alatt is tarthatja a zsákokat.

Molyok ellen

Mielőtt megrágnák a pulóvert, akasszon levendulás illatosítót a szekrénybe. Ha már megtörténik a baj, két napra tegye a ruhadarabot a mélyhűtőbe, majd alaposan rázza ki és kefélje át.

Nincs több penész!

A pince vagy a padlás hideg és nedves levegője kedvez a penészgombák elszaporodásának. Ha itt tárolja a ruháit, tegyen közéjük len- vagy vászonkendőt, hogy az magába szívja a nedvességet!

Borítókép: Robert Kneschke/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!