Járvány

2020.03.23. 17:03

Szűri a véradásra jelentkezőket az Országos Vérellátó Szolgálat

Véradásra csak olyan jelentkezzen, aki nem járt egy hónapon belül külföldön vagy nem volt fertőzött közelében.

Budapest, 2018. május 14. Egy férfi vért ad az Országos Vérellátó Szolgálat megújult Karolina úti véradóterének átadásán 2018. május 14-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Előszűrésen kell részt venniük a véradásra jelentkezőknek – mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgató-helyettese a járvánnyal összefüggésben hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette: az OVSZ arra kér mindenkit, hogy ne jelentkezzen véradásra és ne lépjen be a véradás területére olyan, aki az elmúlt egy hónapban külföldön járt vagy kimutatták nála a koronavírust, illetve akkor sem, ha valószínűsítetten vagy igazoltan koronavírus-fertőzöttel került szoros kapcsolatba.

Ezt a szűrési elvet követve próbálja az OVSZ távol tartani a potenciális hordozókat – hangsúlyozta Nagy Sándor, megjegyezve: a szűrés célja az, hogy a jelentkezők és a személyzet is biztonságban érezze magát a véradás helyszínén.

Borítókép: Egy férfi vért ad az Országos Vérellátó Szolgálat megújult Karolina úti véradóterének átadásán 2018. május 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!