Alkotásra fel!

2019.03.18. 11:47

Rajzpályázatot hirdettek az év kétéltűjéről

Elő a fekete és a sárga festékekkel, cerkákkal, filcekkel: a pályázat témája nem más, mint a foltos szalamandra.

Mátraszentimre, 2018. május 9. Foltos szalamandra (Salamandra salamandra) a Csörgõ-völgy erdõrezervátumban Mátraszentimre közelében 2018. május 8-án. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén lévõ védett erdõterületen minden emberi tevékenységet végérvényesen beszüntettek annak érdekében, hogy az erdõ természetes folyamatai zavartalanul és hosszú távon érvényre juthassanak, és azok megismerhetõvé, tanulmányozhatóvá váljanak. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya 2019-ben újra meghirdeti hagyományos rajzpályázatát – olvasható a szervezet honlapján. Mint írják, a kiírásra alkotókedvű gyerekek és felnőttek munkáit várják, akiktől nem áll távol a kétéltűek világa, hiszen az idei pályázat témája és főszereplője az év kétéltűjének választott foltos szalamandra.

Mint írják, az elkészült rajzokat 5 kategóriában értékelik: óvodás, alsó- és felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriában.

A pályázatok beküldési határideje 2019. április 30.

Pályázni papíron, kézzel készített rajzokkal lehet, az alkalmazható technikák: ceruza, toll, zsírkréta, vízfesték, filctoll, vagy ezek ötvözése.

Kritérium, hogy a rajz mérete A4-es méretű legyen. Pályázónként kizárólag 1 db pályázatot fogadnak el, pályázni csak egyénileg lehet. A rajzot (az eredetit, nem másolatot) postán kell elküldeni, A4-es borítékban, nem összehajtva, a nevezési határidőig. A rajz hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, a nevezési kategóriát, a szülő nevét, telefonszámát, lakcímét és e-mail címét.

További részletek a pályázatról a MME honlapján olvashatók.

Borítókép: foltos szalamandra (Salamandra salamandra) a Csörgő-völgy erdőrezervátumban Mátraszentimre közelében 2018. május 8-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!