Diéta

2019.08.21. 12:28

Öt apró trükk a látványos fogyásért

Az életmódváltás nem a koplalásról szól, sokkal inkább arról, hogy stresszmentesen, éhezés nélkül érje el a célját, azaz az ön számára megfelelő, egészséges testsúlyt.

Forrás: Shutterstock

Ha komoly felesleggel küzd, mindenképpen menjen orvoshoz vagy dietetikushoz, akik segítenek a személyre szabott testsúlycsökkentő étrend összeállításában. Ha csak néhány kilótól szeretne megszabadulni, akkor építse be a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin trükkjeit a mindennapjaiba, és meglátja: rövidesen eltűnnek önről a zsírpárnácskák!

Gondolja át!

Ha a három főétkezés, illetve a tízórai és az uzsonna között önre törne a farkaséhség, várjon legalább negyedórát, és közben próbálja végiggondolni, hogy mi válthatta ki. Lehet, hogy csak szomjas, és egy nagy pohár víz megoldaná a dolgot, esetleg valami stressz érte, és a feszültséget szeretné levezetni egy kis nassolással.

Édesen savanyú

Ha bírja a gyomra, akkor a csemegeuborka kiváló nasi lehet! A kalóriatartalma alacsony (11 kcal/100 g), a víztartalma magas, rost és probiotikum is van benne, utóbbi az erjedésnek köszönhetően. Alakkímélő ropogtatnivaló tízóraira.

Könnyű

Nagyon vágyik egy kis desszertre? Készítsen könnyű gyümölcszselét – cukor helyett természetesen mesterséges édesítővel.

Először a fontosat!

Édességet ne fogyasszon a főétkezések előtt, főételként pedig végképp ne! Amikor megéhezik, mindig a tápláló fogásokkal kezdje (zöldségek, sovány húsok, halak), és csak ezután engedjen meg magának egy kis édességet.

Gyors éhségűző

Az önre törő kínzó nassolási vágyat úgy is enyhítheti, ha 20 másodpercen keresztül nyomást gyakorol az orra és a felső ajka közötti pontra. A reflexológia szerint ez a hely pont az agy éhségérzetért felelős részével van összeköttetésben, így ezzel a módszerrel átmenetileg csökkenthető az éhségérzet. Érdemes néhányszor kipróbálni, nem igaz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!