Segítségnyújtás

2020.04.16. 12:59

Online érhetők el az Egyszülős Központ szolgáltatásai

Áthelyezte az online térbe szolgáltatásainak többségét az Egyszülős Központ, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan segítséget nyújtson a bajba jutott családoknak – közölte az Egyszülős Központ.

Forrás: Shutterstock

A közlemény szerint továbbra is elérhető a jogi segítségnyújtás, a coaching, a pszichológiai tanácsadás, a segítő beszélgetés, az állásközvetítés és álláskeresés.

Létrehoztak egy adatbázist a nagyobb települések és a budapesti kerületek önkormányzati támogatási lehetőségeiről, a köznevelési intézmények ügyeleti rendjéről és az igénybe vehető ingyenes gyermekétkeztetésekről is.

Új szolgáltatásként pedagógusok segítségével online tanulási támogatást nyújtanak a gyerekeknek hét tantárgyból, a szülőknek Énidő a karanténban címmel online egyéni és csoportos beszélgetéseket indítottak el, jógaórákat tartanak, a közösségi oldalaikon pedig rövid videókban válaszolják meg az egyszülős családokat érintő kérdéseket – tudatták.

Tájékoztattak arról is, hogy

a központ megerősítette adományozási tevékenységét, és Budapesten kívül is meghirdette a támogatási lehetőségeket.

A veszélyhelyzet első heteiben több száz kiló tartós élelmiszert juttattak el rászoruló egyszülős családoknak, emellett eddig tíz családnak, 25 gyermeknek laptopot adományoztak, hogy részt vehessenek az online oktatásban írták.

Hozzátették: hetente újabb élelmiszercsomagokat küldenek a rászorulóknak, és újabb családok is kapnak laptopokat.

A központ ezért intenzív adománygyűjtési akcióba kezdett, hogy minél többeknek segíthessen élelmiszerrel, tisztító- és tisztálkodószerrel, valamint laptopokkal

olvasható a közleményben.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely többek között ingyenes szolgáltatásokkal például jogi konzultációval, pszichológiai segítségnyújtással, gyermektáboroztatással , közösségi programokkal és a munkavállalást segítő programokkal segíti az egyedülálló szülőket. Magyarországon körülbelül 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő, ezek a családok több mint félmillió gyereket nevelnek.

További információk a www.egyszulos-kozpont.hu honlapon érhetők el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!