serkentő hatása van

2019.04.30. 18:55

Okosodjon étcsokoládéval!

Minél sö­té­tebb, minél ke­se­rűbb a cso­ko­ládé, annál jótékonyabban hat egészségünkre.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sofi photo

A csokoládé a legkedveltebb desszert és nasi világszerte. A magas cukortartalmú tejcsokoládékkal érdemes csínján bánni, míg az étcsokoládék számos módon hatnak jótékonyan az egészségünkre – írja a ripost.hu.

Védi és táplálja a bőrt

A magas kakaótartalmú étcsokoládéban sok az antioxidáns, amely segít megőrizni a bőr feszességét, hidratáltságát. Ráadásul kis mértékben serkentőleg hat a felső hámréteg mikrokeringésére és az UV-sugárzás ellen is hatékonyan véd.

Jót tesz az agyi funkcióknak

MR-vizsgálatok bizonyítják, hogy a csokifogyasztás élénkíti a keringést az agyban, amitől összeszedettebbek leszünk és jobban fogunk tudni koncentrálni. Az áldásos hatás már öt nap rendszeres étcsokifogyasztás után is érezhető.

Javítja a vérkeringést

Hosszú távon a kezeletlen magas vérnyomás kiváló táptalaja a strokenak, látásvesztésnek, vesebetegségnek és a demenciának is. A kakaó polifenol tartalmának köszönhetően napi pár kocka magas kakaótartalmú csokoládéval javíthatunk a vérnyomáson is, az étcsokoládé ugyanis javítja a vérkeringést.

Csökkenti a koleszterinszintet

Kutatások alátámasztották azt is, hogy a jó minőségű csokoládé szintén a magas polifenol tartalma miatt kedvezően befolyásolja, azaz csökkenti a koleszterin szintet is.

Felszítja a szexuális vágyat

A csokoládé feniletil-amint tartalmaz, ami az agy által termelt ingerületátvivő anyag, mely boldogsághormonként segít abban, hogy szerelembe essünk. Tulajdonképpen ez a vegyület az amfetamin természetes formája, mely elárasztja az agyat szexuális izgalom esetén.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!