Spóroljon a konyhában!

2019.02.27. 18:20

Ne dobja ki, inkább hasznosítsa!

Számos olyan, kukába szánt konyhai alapanyag van, amelyet még felhasználhat.

Forrás: Shutterstock

Nem mellesleg nem kevés pénzt takaríthat meg ezzel! – hívja fel figyelmünket a Vasárnap Reggel hétvégi magazin cikke.

Pezsgő

A hétvégi buliból maradt még egy kis pezsgő, de már nem gyöngyözik úgy, mint közvetlenül felbontás után? Dobjon bele néhány málnát és mentalevelet, vagy pár szem mazsolát, így az ital újra „magához tér” majd!

Rizs

Ha túl sokat főzött belőle, akkor is van megoldás a maradék felhasználására: gazdagítsa a zöldséglevest vagy a salátát a kissé kiszáradt szemekkel, de zacskóba téve akár újra fel is főzheti!

Banán

A puha, részben fekete héjú banánt nem mindenki szereti. Ha ilyen példányok árválkodnak a gyümölcstartó kosárban, húzza le a héjukat, pürésítse a gyümölcsöket, aztán sütés előtt keverje a masszát a palacsintatésztába. Töltetlenül, csokoládéöntettel a legfinomabb!

Tojás

Csak a tojássárgáját kellett felhasználnia a sütihez? Ne dobja ki a fehérjét sem! Öntse egy fagyasztható műanyagdobozba, majd rakja a mélyhűtőbe! Így két hétig is eláll.

Kenyér

A száraz kenyeret, zsömlét és kiflit reszelje vagy darálja le, és már el is készült a házi panír. A szikkadt kenyérszeletekkel egyébként a rántott húson vagy zöldségen lévő fölösleges olajat is könnyedén felitathatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!