tervek

2021.05.16. 22:08

Megháromszorozza az erdőtelepítést a következő három évben Nagy-Britannia

Az Egyesült Királyság tovább akar lépni környezetvédelmi terveivel, és más nemzeteket is erre ösztönöz a novemberi glasgow-i ENSZ-klímakonferencia (COP26) előtt.

Meg akarja háromszorozni a faültetések arányát a következő három évben Nagy-Britannia, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem részeként ezzel is segítse a 2050-re kitűzött nettó zéró szén-dioxid-kibocsátási cél elérését.

Az Egyesült Királyság tovább akar lépni környezetvédelmi terveivel, és más nemzeteket is erre ösztönöz a novemberi glasgow-i ENSZ-klímakonferencia (COP26) előtt.

George Eustice, brit környezetvédelmi miniszter kedden jelenti be, hogy az ország 2024 májusáig megháromszorozza az erdőtelepítések arányát, évente mintegy 7000 hektárnyi erdőt telepítenek – számolt be róla a vasárnap közzétett kormányzati nyilatkozat, amely azonban további részleteket nem tartalmazott.

Alok Sharma, a brit kormány klímaügyi illetékese és a COP26 elnöke pénteken arra figyelmeztetett, hogy a világ vezetőinek a novemberi csúcstalálkozón meg kell állapodniuk a szénfelhasználás megszüntetéséről, hogy megakadályozzák az éghajlati katasztrófát.

A COP26-ra készülve a brit kormány négy célt tűzött ki maga elé: a globális nettó szén-dioxid-kibocsátás biztosítása, a közösségek és a természetes élőhelyek védelme az éghajlatváltozás hatásaitól, a finanszírozás mobilizálása, valamint a nemzetek együttműködése a cselekvés felgyorsítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!