időjárás

2021.02.26. 17:47

Megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord pénteken

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: már-már május végének, június elejének megfelelően meleg volt.

Happy latin woman walking on the street on a bright sunny day. Cheerful stylish girl with sunglasses enjoying the spring. Young woman wearing shades while looking away in the afternoon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rido

Megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord pénteken. Bács-Kiskun megyében 22 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: „igazán meleg, már-már május végének, június elejének megfelelően meleg” volt pénteken.

Mostanáig a február 26-i fővárosi melegrekord 18,9 fok volt, amit 2008-ban rögzítettek. Most ennél több mint 1 fokkal melegebb volt Újpesten. Az új fővárosi napi rekord mostantól 20 fok.

Az országos rekord korábban 20,7 fok volt, amit szintén 2008-ban mértek a Baja-Csávoly állomáson. Pénteken az előzetes adatok alapján a meteorológiai szolgálat 28 állomásán mértek magasabb értéket. A legmagasabb érték végül Kiskunfélegyházáé lett 22,4 fokkal.

Az előrejelzés szerint szombaton hidegfront érkezik, hatására több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Hajnalra plusz 1 és 7 fok közé hűl le a levegő, de az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!