mágia

2017.10.27. 11:26

Legyen ön is tenyérjós!

A kéz már első ránézésre is sokat elárulhat a jellemről.

Ki ne tudna megkülönböztetni egy arisztokratikus kezet egy gyakorlatias jellemre utaló kézformától? A tenyér vonalai azonban sokkal részletesebb útmutatást is adhatnak a személyiségről.

Életvonal

Az életvonal a hüvelykujjat veszi körül, és leolvashatjuk róla a vitalitást, az egészséget, az érvényesülés-képességét. Hossza nem annyira az élettartamot, sokkal inkább a szívósságot jelképezi.

Ha az életvonal hosszasan a fejvonallal párhuzamosan halad, zárkózott személyiségről beszélhetünk, ha viszont attól távol fut, hirtelen haragú, kockáztató, akár kegyetlen is a személy. Amennyiben szélesen ível ez a vonal, makkegészségre és kötélidegzetre következtethetünk. A vékonyság a legyengült fizikai állapotról árulkodik, a vonal átmetszése sorsfordulatot, életveszélyt jelezhet.

Fejvonal

Ez a vonal jelképezi az értelmi képességeket, az önkontrollt, a lelkierőt. A mutatóujj és a hüvelykujj közül indulva végighalad a tenyéren, és amennyiben tiszta, egyenes és jól kirajzolt, gyors észjárásra, ítélőképességre és kitűnő memóriára következtethetünk.

Amennyiben a fejvonal közel van az életvonalhoz, bátor és becsvágyó az illető, ha távol esik tőle, akkor inkább meggondolatlan és hiú. Ha keresztezi a szívvonalat, szerelmi bánatra számíthatunk. A hullámos fejvonal mögött ingatag, taktikus személyiség rejlik, a szakadozott vonal pedig beletörődő személyiségre utal.

Szívvonal

A kisujj alatti Merkúr-dombról ered és egyesen fut a mutatóujj Szaturnusz-dombjára. Szerelemvonalnak is nevezik, mert tükrözi az érzelemvilágot, a gyengéd vonzalmakat. Akinél töretlen, rózsás és egy vagy két elágazású ez a vonal, megbízható, melegszívű, becsületes.

Ha a szívvonal a Szaturnusz-dombon végződik, szorgalmas személyről van szó, akinek nincs sok szerencséje. Amennyiben ez a vonal rövid, búskomorságra gyanakodhatunk, ha széles és mérsékelten hosszú, szenvedélyességre, ha pedig ágas-bogas, labilitásra. Akinek hiányzik a szívvonala, számító, egoista, és súlyos szervi betegsége is lehet.

Sorsvonal

A csuklóvonaltól indul és a középső ujj dombjára fut fel ez a vonal, amely a sors alakulását szimbolizálja. A jól kirajzolt, kettős sorsvonal duplán előnyös, a színtelen, rossz rajzolatú viszont kétszeresen előnytelen.

Ha a sorsvonal rövid, az illető nem jut el a kitűzött célig, ha kettős, kígyózó vonalból ered, akkor betegség teszi nehézzé az előrejutást. Amennyiben felmegy a Jupiter-dombra, sikeres lesz az érvényesülés, míg ha a Mars-dombon végződik, gondterhelt élet várható. A törés a nagy változásokat jelöli, például házasságot vagy válást.

Borítókép: Photographee.eu / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!