felhívás

2017.12.12. 16:05

A legjobb karácsonyi ajándék: véradás

A karácsonyi ünnepek előtt véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, országszerte közel négyszáz helyszínen lehet vért adni.

Budapest, 2017. június 12. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer mûködtetéséért felelõs helyettes államtitkár, Ladányi Márta egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár és Ónodi-Szûcs Zoltán egészségügyért felelõs államtitkár (b-j) a kormánytisztviselõk számára rendezett véradáson az Emberi Erõforrások Minisztériumában (Emmi) 2017. június 12-én. MTI Fotó: Soós Lajos

A két szervezet keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint december 12. és 23. között összesen 398 helyszínen lesz lehetőség segíteni, de az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is várják a véradókat.

Mint írták: december 24. és 26. között nem lesz lehetőség véradásra, vérre azonban az ünnepek alatt is szükség lehet az életmentő műtétekhez.

A két szervezet arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, hogy vegyen részt az országszerte szervezett véradóeseményeken és biztassa véradásra barátait, családtagjait is.

A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon és az ingyenesen letölthető Véradás-Vöröskereszt applikáción keresztül érhetőek el.

Borítókép: Illusztráció

Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Ladányi Márta egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár (b-j) a kormánytisztviselők számára rendezett véradáson az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2017. június 12-én.

MTI Fotó: Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!