kötelező és ajánlott

2018.06.10. 12:06

Komoly kockázatot jelenthet az oltások elmulasztása utazás előtt

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy egzotikus országokba indulás előtt két héttel be kell adatni a megfelelő oltásokat.

Forrás: Shutterstock

Az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli híradójában kifejtették: egzotikus, külföldi utazásokhoz 11-12 féle vakcina van, ezek közül néhány kötelező: a sárga láz, valamint a Hepatitis A és B elleni oltás. A többi csak ajánlott, de szakértők szerint komoly kockázatot jelenthet az oltások elmulasztása.

A nemzetközi oltóközpont honlapján megtalálható, hogy a választott úti célhoz milyen védőoltásokra van szükség – tették hozzá.

Egy felmérés szerint a magyarok az egzotikus országok közül jellemzően Thaiföldöt, Indonéziát keresik fel, de népszerűek egyes afrikai országok is.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke azt mondta: a magyarok közül sokan már évente többször is külföldre utaznak, főként európai úti célokat választanak, például Horvátországot, Spanyolországot, Görögországot.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!