hatásos és finom

2020.02.25. 15:44

Kiváló köhögést gyógyító házi szer a hagymatea

A vöröshagyma erős vírus-és baktériumölő hatású, de emellett megelőzheti a szív- és érrendszeri betegségeket, erősíti az immunrendszert.

Forrás: Shutterstock

Fotó: baranq

A nátha és a megfázás kezdeti tünetei esetén alkalmazott természetes gyógymódok mellékhatások nélkül nyújtanak segítséget. Ezek egyike a régóta ismert hagymatea, mely a meghűléses betegségek, nátha, köhögés gyógyításának kiváló házi szere – írja a Bors.

A vöröshagyma jellegzetes ízét és illatát kéntartalmú illóolaja adja. B1-, B2- és C-vitamin, nikotinsav, kálium, kalcium, vas és foszfor is van benne. Erős vírus-és baktériumölő hatású, fo­gyasztása megelőzheti a szív- és érrendszeri betegségeket, csökkenti a koleszterinszintet és erősíti az immunrendszert is.

Hagymatea receptje:

2-3 fej, jól megmosott hagymát héjával együtt vágjunk össze. Egy liter vízben 10-15 percig főzzük. Az elfőtt vizet közben pótolni kell. Hatását fokozza, ha egy evőkanálnyi kamillát is teszünk bele, de ez elhagyható. Ízesítés nélkül is finom, de – ha már ihatóra hűlt – tehetünk bele mézet, citromot. A legjobb, ha hárs- vagy kakukkfűmézet használunk.

A gyógyteát egész napra beosztva kortyolgassuk el. Enyhíti a köhögést, segíti a váladék eltávolítását, fertőtleníti a légutakat és a tüdőt. Jó tudni, hogy ha a forró teá­ba csurgatjuk a mézet, akkor az értékes hatóanyagai elillannak, elvesznek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!