program

2018.05.11. 08:53

Két tonna banán várja az Ultrabalaton hőseit

Több mint 11 ezren futnak majd a tó körül a hétvégén.

Balatonaliga, 2016. május 28. Az egyéni futók rajtja a 220 kilométeres Ultrabalaton versenyen Balatonaligán 2016. május 28-án. A tízedik alkalommal megrendezett szabadidõs sporteseményen a résztvevõk a Balatont megkerülve teljesítik a távot futva, kerékpárral, egyéniben vagy csapatban. MTI Fotó: Varga György

„Egy sporteseményt az ölhet meg, ha túl lassan, vagy túl gyorsan fejlődik, mi nem szeretnénk ebbe a hibába esni. A tavalyi 9000 fős rendezvény után idén 11 550 sportember vesz részt a viadalon”

- mondta az M1 aktuális csatornán csütörtökön Zelcsényi Miklós főszervező.

Beszámolója szerint több mint 500 kollégája dolgozik majd a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításán, többségük a 60 frissítő- és váltóponton lesz, de 200-an a forgalomirányításban és parkolásban segédkeznek.

„Negyven tonna vízzel, két tonna banánnal, 300 kilogramm szőlőcukorral készülünk” – mondta Zelcsényi, aki szerint idén nincs esély rekorddöntésre a 221 kilométeres versenyen, mert ahhoz az előrejelzések szerint túl meleg lesz az idő.

Zelcsényi zárásként azt kérte az autósoktól, hogy a kellemetlenségek ellenére ezúttal ne miattuk, hanem értük nyomják a dudát. Elmondása szerint szombaton az északi, vasárnap a déli parton kell forgalomkorlátozásra számítani.

A futók egyénileg és legfeljebb 12 fős csapatokban is teljesíthetik a tókerülést, amelynek mezőnye Balatonaliga, Balatonfüred, Pécsely, Badacsonyörs, Keszthely, Fonyód, Balatonboglár, Siófok, Balatonaliga útvonalon halad majd.

Borítókép: A 2016-os rendezvény / MTI Fotó: Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!